Beugel BH pijnlijk? 3 tips om dat te voorkomen

Ken je dat? Heb je net een nieuwe BH gekocht, blijkt hij na een dagje dragen toch best pijn te doen. Er zijn verschillende redenen waarom een beugel BH pijnlijk kan zijn, maar eigenlijk komen al die redenen op hetzelfde neer: de verkeerde maat of pasvorm. Met deze 3 tips in je achterhoofd koop jij nooit meer een beugel BH die je pijn bezorgt!

Let op de verhoudingen

De omvangsmaat en de cupmaat van een BH hebben een directe relatie met elkaar. Dat betekent dat een E-cup niet altijd hetzelfde formaat heeft. Een 70E heeft een veel kleinere cup dan een 90E. En dat heeft ook gevolgen voor de grootte van de beugels. Kies je de verkeerde verhouding, dan kan dat ervoor zorgen dat je beugel BH pijnlijk aanvoelt.

Ga dus nooit puur op de cupmaat af, ook al draag je al jaren dezelfde cupmaat. Neem liever de juiste omvangsmaat als basis en zoek daar een passende cup bij.

Zorg dat de beugels je borst niet raken

Het weefsel van je borsten is zacht en dus kwetsbaar. Als de beugels van je BH erop drukken, is dat onprettig en kan het zelfs pijn veroorzaken. Let er bij het passen van een beugel BH dus altijd goed op dat de beugels overal netjes om je borsten heen zitten en op je ribbenkast rusten. Zowel aan de zijkant als aan de onderkant dus.

Kruipt je BH op, waardoor de beugels alsnog op je borsten terechtkomen? Dan heb je een te grote BH gekozen. Lukt het je met geen mogelijkheid om van een bepaald merk een BH te vinden waarbij de beugels je borsten niet raken? Dan is de pasvorm van dat merk niet juist voor jou. Probeer een ander merk. In onze shop met beugel BH’s vind je diverse topmerken.

Draag je beugel BH op de juiste manier

Als je beugel BH pijnlijk zit terwijl je zeker weet dat je de juiste maat en pasvorm hebt gekozen, kan het ook zijn dat je hem niet op de juiste manier draagt. Waarschijnlijk heb je in dat geval de schouderbandjes te strak of juist te los zitten. Verstel ze zodanig dat de bandjes niet afzakken of in de huid van je schouders snijden. Blijft de BH niet goed zitten als je de bandjes losser maakt? Dan heb je een te grote BH te pakken. Neem een maatje kleiner en begin weer bij tip 1.

Tijd voor een nieuwe beugel BH?

Natuurlijk is het ook zaak om je beugel BH regelmatig te vervangen. De gemiddelde BH gaat zo’n acht maanden mee. Is die van jou aan vervanging toe? Kijk dan eens rond in onze shop met beugel BH’s!