Vijf redenen om je borsten NIET te verkleinen

Iedere vrouw met een flinke cup heeft het weleens overwogen, een borstverkleining. Want ja, ze zijn zwaar en zitten soms een enorm in de weg. Wie zou nou niet gewoon een cupje C of D willen. Soms denk ik ook wel eens dat het best prettig zou zijn om gewoon wakker te worden met een kleinere cup. Bovendien schijnt een borstverkleining de meest tevreden patiënten van plastische chirurgen op te leveren. Ik zag laatst nog een programma over een jonge vrouw van 23 met cupmaat 75QQ, die zo’n operatie onderging. In haar geval heb ik daar alle begrip voor. Toch houd ik mij voor dat het niets voor mij is. Hieronder een kort relaas over de top 5 redenen om trots te zijn op je grote borsten en het er lekker bij te houden!

  1. Aan mijn lijf geen polonaise

Dit klinkt misschien een beetje geitenwollen sokken, maar ik vind dat het niet nodig is om in te grijpen in een lichaam als daar geen goede medische reden voor is. Ok, ik heb ook gaten in mijn oren (waar ik overigens wel spijt van heb) en heb ook om puur cosmetische redenen een beugel gehad, maar toch ben ik er geen voorstander van om iets aan je uiterlijk te laten veranderen. Uiteindelijk kun je niet overal helemaal tevreden over zijn. Leren houden van je eigen lichaam met al zijn tekortkomingen is niet altijd even makkelijk, maar is wel altijd de moeite waard. Hoe lastig ze soms ook zijn, mijn borsten zijn wel helemaal van mij en dat is ook wat waard.

  1. Borstvoeding na verkleining niet gegarandeerd

Al van jongs af aan heb ik kinderen gewild en ik wilde ook zeker borstvoeding gaan geven. Ik geef toe het ging niet zo soepel bij mijn eerste, maar ik ben toch enorm trots dat ik het desondanks 7 maanden heb volgehouden. Ik had die bijzondere periode voor geen goud willen missen. Wanneer heb je nu anders als mens echt de kans om echt zelf voedsel te produceren dat helemaal van begin tot einde door je eigen lichaam is gemaakt helemaal speciaal voor dat kleine hulpeloze wezentje dat ook nog eens maanden overal met je mee is gegaan. Borstvoeding geven na een borstverkleining is trouwens in de meeste gevallen gewoon mogelijk, maar de kans dat het niet lukt is ook zeker aanwezig en dat is een kans die ik niet wil lopen. Als ons gezin eenmaal echt compleet is, zou dit voor mij geen belemmering meer zijn, maar ik blijf het bijzonder vinden dat ook heel jonge vrouwen soms kiezen voor een verkleining zonder stil te staan bij de eventuele consequenties als je later kinderen hebt.

  1. Steeds meer leuke lingerie in grote maten

Toen ik als vijftienjarige tiener cup E had en snel daarna zelfs cup F, vond ik het een ramp om leuke hippe beha’s  en zwemkleding te vinden. Ik was altijd op zoek en werd meestal snel teleurgesteld als de verkoopster aankwam met de zoveelste witte beha dat eruit zag alsof mijn oma er niet eens mee zou willen lopen. Of nog erger, de winkel had helemaal niets voor je op voorraad. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer leuke lingeriemerken gekomen en zelfs de meest gangbare merken voeren tegenwoording minstens tot cup F. Helaas zijn mijn borsten met het probleem meegegroeid. Maar zelfs ik heb tegenwoordig nog ruim de keus met mijn 75K. us gebrek aan leuke lingerie is ook geen reden meer om te verkleinen.

  1. Sommige vrouwen zouden hier een moord voor doen

Ik kan mij bij een borstvergroting niets voorstellen, maar sommige vrouwen zouden graag met mij willen ruilen (weten zij veel, haha). Gek eigenlijk dat we altijd datgene willen wat we niet hebben. Vrouwen met stijl haar willen krullen, vrouwen met krullen willen weer stijl. Maar ja, het is toch prettig om te weten dat wat je hebt door anderen wordt begeerd. Het streelt de ego op zijn minst. Ook sommige mannen vinden het trouwens heel interessant, alhoewel ik daar dan niet altijd evenveel behoefte aan heb 😉

  1. Zolang ik geen rug- of schouderklachten heb… moet ik toch iets te klagen hebben

Een goede reden voor een borstverkleining is als je last hebt van je rug door het extra gewicht van je borsten. Ik kan mij helemaal indenken dat het dan echt een uitkomst is. Gelukkig heb ik daar niet echt last van tot nu toe. Ik dank het maar aan de goede houding die ik tijdens jaren stijldansen heb opgedaan, maar misschien is het gewoonweg geluk. Wat zeker helpt is de juiste maat beha’s dragen. Heb je last van je schouders? dan kan dat heel vaak daaraan liggen. De ondersteuning van een goede bh komt bijna volledig van de band op je rug. Zoveel vrouwen dragen veel te brede beha’s, omdat ze denken anders passende cupmaat te vinden. De banden gaan dan op je rug omhoog kruipen, waardoor je schouders extra worden belast.

Ach, het is soms inderdaad wel lastig die borsten, maar erover klagen is ook wel eens lekker en dat zou ik niet meer kunnen als ik ze laat verkleinen. Dus, voorlopig ben ik blij met wat ik heb en probeer dat zo lang mogelijk te blijven.